«…Согрешивших пред Тобою, прогневавших благость Твою, навлекших гнев Твой праведный на ны, падших во глубину греховную. Ты зриши, Господи, немощь нашу и скорбь душевную, веси растление умов и сердец наших, оскудение веры, отступление от заповедей Твоих, умножение нестроений семейных, разъединения и раздоры церковные, Ты зриши печали и скорби наша, от болезней, гладов, потопления, запаления и междоусобныя брани происходящия. Но, Премилостивый и Человеколюбивый Господи, прости нам прегрешения наша:


(перечень грехов)

Мы много согрешили пред Тобою словом, делом, ведением и неведением, во уме и в помышлениях, согрешили чувствами и похотениями, отвержением твоих заповедей,  послушаний отцов и наставников наших духовных.

Мы согрешили невежеством, оставлением молитвы, невнимательностью и равнодушием к слову Твоему, согрешили теплохладностью, принятием духа мира сего, стыдом исповедания веры Твоей святой.

Мы согрешили равнодушием к делу благовестия Твоего, не приучили детей своих к вере, не ревновали о спасении крестников, сродников и наших ближних. Отвергали Твое послушание свидетельства заблудшим и вразумления их с любовью. Равнодушно взирали мы на то, как еретики и сектанты расхищают стадо наследия Твоего.

Согрешили жестокосердием, наипаче же егда рекли еси,  яко кого надо Бог Сам обрящет, зле сим утверждающе, яко сущи бывают людие, коим спасения не потребно.

Иже бегая иночества, мы и в миру не имели верности, яко отвергли  свидетельство ближним о воскресении Сына Твоего, Его же ради мы и посланы в мир.

Имели охлаждение к служению ближним, не являли любви, не стремились к радости общения с единоверцами, не утешали страждущих, не покрывали своей молитвой грехов ближних, осуждали священников, мирян, монахов, соблазняли своими словами и делами неверующих.

Прости нас, Господи, вразуми, настави и помилуй нас, недостойных. Исправи жизнь нашу греховную, соделай нас делателями неукоризненными, утоли раздоры и нестроения, собери расточенныя, соедини разсеянныя, подаждь мир стране нашей и благоденствие нашим ближним, избави нас всех от тяжких бед и несчастий. Всесвятый Владыко, просвети разум наш светом учения Евангельскаго, возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея и направи я к деланию заповедей Твоих…»